Resume WritingResume WritingResume Writing

Описание на различните позиции на борда

Тук накратко са описани длъжностните характеристики на някой от позициите в круизната индустрия:

Офис позиции

Офис позиции

Office positions (English)

Ако искате да работите в круизната индустрия, но номадския начин на живот не е по вкуса ви, то тогава можете да изберете работата в главния офис на пасажерската компания. Работещите за такива компании имат много интересни привилегии при пътуване. Опитът в офис пък може да ви бъде от полза, ако по - късно решите да кандидатсвате за работа на пасажерски кораб. Много е трудно (но не невъзможно) за хора, които нямат американско гражданство да получат работа в САЩ.

Позиции в областта на хотелската анимация

Позиции в областта на хотелската анимация

Entertainment positions (English)

Работещите на тези позиции се занимават с всичко необходимо за осигуряване забавлението и доброто прекаране на гостите. Тези глъжности са предпочитани и много популярни сред търсещите работа. Към тях спадат : хост и хостеса; круизен директор и неговия персонал; дисководещи; изпълнители; инструктори по плуване; екскурзоводи. На такива длъжности компаниите обикновено назначават кандидати, чиито роден език е английският.

Позиции в областта на хотелското обслужване

Позиции в областта на хотелското обслужване

Service and Hospitality positions (English)

Такива са позициите в ресторантите, баровете, пасажерските кабини и магазините: сервитьори, бармани, стюардеси, готвачи, пекари, чистачи, продавачи в сувенирните магазини и др.

Позиции в областта на SPA салона

Personal care positions (English)

Тези служители са заети в SPA салона, козметичния магазин и в областта на здравните грижи: козметици, медицински лица, масажисти, фитнес инструктори и др.

Позиции в палубната и машинна команда

Deck and engine positions (English)

Тези отдели са заети с поддържането и експлоатацията на кораба.

Позиции в палубната и машинна команда